El 99% de les meses electorals de Catalunya tenen suficients membres per constituir-se

El 99% de les meses electorals de Catalunya ja tenen suficients membres per constituir-se aquest proper diumenge, 14-F. Així ho ha assegurat el director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, a Twitter.

Un 66% ja té els 9 membres i poc més d’un 1% no té encara tres membres necessaris per a constituir-se.

“Amb això ja podríem fer eleccions sense problema”, assegura Peña-López, que afegeix: “Seguim treballant, però deixem de patir”.

En concret, en el seu missatge assenyala que el 0,39% té els membres justos; l’1,08% té almenys un recanvi; el 65,78% ja té els 9 membres i el 98,99% té els membres suficients.

L’allau de recursos de membres de les meses electorals contra el seu nomenament van activar les alertes de les 31 juntes electorals de zona i dels ajuntaments catalans, que ja s’han posat mans a l’obra per garantir que el diumenge 14 de febrer a les nou hores s’obrin tots els col·legis electorals.

Més de 20.000 ciutadans han presentat impugnacions d’un total de 82.251 persones designades, el que ascendeix fins al 25,02% dels elegits per sorteig, tal i com explica El Periódico.