El 34% dels catalans vol canviar d’habitatge a causa de la covid-19

El 34% dels catalans vol canviar d’habitatge a causa de la covid-19, tot i que el 23% no s’ho pot permetre, i expressen més interès a fer-ho els que viuen a pisos o apartaments sense balcó ni terrassa, segons un estudi d’EAE Business School.

Així s’extreu de la tercera edició de l’informe ‘El impacto de covid-19 en estados de ánimo, expectativas y hábitos de consumo’ que s’ha fet a 1.711 persones entre novembre i desembre del 2020, segons un comunicat de la institució acadèmica.

L’estudi desprèn que un 10,4% dels catalans resideix en habitatges que no disposen d’espais exteriors, un 66% viu a pisos o apartaments amb balcó i terrassa i un 22% viu a cases unifamiliars o aparellades.

Quant al règim, el 76,2% dels enquestats disposa d’un habitatge en propietat i un 23,8% viu de lloguer.

L’autor de l’estudi, Pablo Contreras, ha explicat que les noves necessitats derivades dels canvis en els hàbits de vida i de les pràctiques laborals han impulsat noves demandes en el tipus d’habitatge.

L’informe també apunta que alguns factors que abans de la pandèmia tenien “molt pes” a l’hora de triar un habitatge, ara han perdut valor, com residir al centre de la ciutat o en una urbs.

El 18% vol viure lluny del centre de la ciutat i el 21% prefereix viure en una localitat més petita, mentre que disposar d’un espai apropiat i còmode per al teletreball també és un dels factors a tenir en compte per al 27% dels enquestats catalans.