Virgoulay diu que la caiguda de preus de les residències no és preocupant

Emmanuel Virgoulay, soci fundador de BARNES Spain, ha afirmat que la caiguda de preu de les residències de luxe catalanes "ha ajudat a moderar la bombolla"

“El segment de primera residència és el que està tirant del mercat immobiliari de luxe des de l’1-O”. Així ho ha afirmat Emmanuel Virgoulay, soci fundador de BARNES Spain, en la 12a Jornada Inmointer organitzada per FIABCI Spain a l’APCE (Associació de Promotors de Catalunya) a Barcelona. Virgoulay ha convidat a l’optimisme assegurant que la caiguda recent dels preus no és preocupant, ja que “ha ajudat a moderar la bombolla en la qual estava immers el mercat de luxe català fins a principis d’octubre”.

Així doncs, BARNES Spain ha participat avui en aquesta taula rodona que ha girat al voltant de la pregunta “Com vendre a l’inversor internacional en l’actual conjuntura econòmica i política?”. Ha estat un dels participants destacats en aquesta taula moderada per Mercedes Blanco, vicepresidenta de FIABCI Spain, que s’ha desenvolupat al costat d’altres agències immobiliàries de referència i davant d’una audiència de més de 120 professionals del món immobiliari. Pensat com un punt de trobada dissenyat i dirigit a professionals del sector, l’esdeveniment ha brindat accés i oportunitats per a tots aquells interessats a adquirir coneixement, compartir informació i realitzar negocis internacionals entre ells.

En aquest context, el soci fundador de BARNES Spain ha posat de manifest que molts són ja els inversors a la caça de bones oportunitats de compra. Francesos, belgues, holandesos, algerians i turcs són els que més estan tractant d’aprofitar la caiguda dels preus a Catalunya. A més, l’obtenció del Golden Visa segueix sent un factor determinant per a molts inversors estrangers a l’hora d’adquirir un habitatge de luxe a Catalunya.

Sobre l’augment exponencial dels preus de les propietats de luxe a Catalunya fins al mes d’octubre, Virgoulay ha assenyalat que “el mercat immobiliari a Catalunya i sobretot a Barcelona estava aconseguint uns preus massa alts. Si en capitals com París, amb preus ostensiblement més elevats que els de Barcelona, tot just es venen immobles per sobre dels 5 milions d’euros, no és lògic que els propietaris d’habitatges d’aquí pretenguessin vendre per un preu per sobre del parisenc “.