Inici imminent de les obres del mercat provisional de l’Abaceria al districte de Gràcia

El mòdul provisional, que estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret, rebrà els primers paradistes la primavera vinent

El pròxim dilluns, 15 de gener, començaren les obres del mercat provisional de l’Abaceria, al districte de Gràcia. El mòdul provisional, que tindrà un cost de 3,2 MEUR, estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret i rebrà els primers paradistes la primavera vinent. A dia d’avui ja s’ha fet els treballs previs i el desplaçament de serveis afectats. Al mercat provisional, amb una superfície total de planta de 1.9000 m2 iun altell d’uns 400, s’hi instal·laran 43 establiments alimentaris a l’interior i 14 parades de no alimentaris a l’exterior, en el costat Llobregat del mercat.
Els accessos al mercat es situaran en els seus dos extrems i la part central. En paral·lel al pas lateral a la banda Llobregat del mercat, es situaran les 14 parades exteriors, no alimentàries, que tindran tancament individual.

El mercat provisional no comportarà modificacions pel que fa a la circulació de vehicles. De cara als vianants, s’habilitarà una zona de pas de 4,5 metres d’amplada paral·lela a la calçada en sentit descendent.

Mercat definitiu

La proposta per al mercat definitiu, que va ser aprovada el juliol de 2016 per la majoria del l’assemblea de comerciats del mercat (95% de vots positius), preveu la rehabilitació integral de l’edifici amb un pressupost aproximat de 25 MEUR. Durant el 2018 es preveu redactar el projecte arquitectònic del nou mercat i la construcció del mercat provisional. Les obres del nou mercat està previst que s’iniciïn el 2018 amb una durada prevista d’entre 24 i 30 mesos.