El tràfic de contenidors al port de Barcelona cau al novembre

El moviment de cotxes recula un 4,4% per la baixada de les exportacions però el tràfic de mercaderies puja un 0,9%

Imatge del Port de Barcelona.
El tràfic de contenidors fins al mes de novembre al port de Barcelona ha estat de 3 milions de TEU, un descens de l’1,9% respecte al del mateix període de l’any 2018. La caiguda es deu, principalment, al descens dels contenidors en trànsit, que cauen un 2,6% fins als 1,3 milions de TEU. En canvi, pugen les importacions de contenidors plens, un 1,8%, sumant 545.500 TEU. Les exportacions arriben als 667.868 TEU, un descens respecte al mateix període de l’any passat. Per països, la Xina, els Estats Units i Turquia són els principals orígens i destinacions dels contenidors que es canalitzen a través del Port. El moviment de cotxes cau un 4,4% per la baixada de les exportacions del sector i el trànsit.
El moviment registrat a les terminals especialitzades en automòbils del port de Barcelona entre gener i novembre ha estat de 716.661 unitats. Tot i la baixada en exportacions i trànsit, les importacions es mantenen en els mateixos nivells de l’any 2018.

En global, el tràfic de mercaderies al port ha sumat 62,7 milions de tones, un increment del 0,9% respecte a l’any passat.

Els líquids a granel acumulen un creixement del 8,2%, apropant-se als 15 milions de tones entre els mesos de gener i novembre. Destaca el creixement dels biocombustibles (+116,5%), que acumulen prop d’1,4 milions de tones; el gasoli (+32,6%) o els olis i greixos (+27,3%).

Les mercaderies mogudes en els serveis de transport marítim de curta distància sumen 29,3 milions de tones, similar a l’any anterior.

El tràfic de passatgers entre gener i novembre arriba als 4,5 milions de viatgers, un increment del 3,7%. Els passatgers de ferris són més d’1,4 milions (+3,3%), mentre que els de creuers superen els 3 milions (+3,8%).