Dos detinguts a Barcelona per robar en una residència de gent gran escalant per la façana

Actuaven a plena llum del dia i mentre l'home accedia a una habitació la seva acompanyant vigilava des del carrer

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimecres 2 de setembre un home i una dona, de nacionalitat espanyola i de 20 i 28 anys, respectivament, per robar en una residència de gent gran del barri de Sant Andreu de Barcelona escalant per la façana. Els fets van passar a les 14:30 de la tarda quan dos agents de paisà van detectar que els dos individus, coneguts per antecedents previs de delictes contra el patrimoni, rondaven per la zona.

Minuts després van veure com l’home sortia de la finestra d’una de les habitacions de la residència i baixava per la façana de l’edifici mentre la dona vigilava des del carrer. Els agents els van detenir i en escorcollar-los van trobar un moneder ple de joies d’una de les residents.

L’home i la dona van ser arrestats com a presumptes autores d’un robatori amb força. Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Paral·lelament, gràcies a les gestions dels policies, es va contactar amb la víctima i amb el personal de la residència de gent gran per tal de retornar les joies a la seva propietària.

Segons un comunicat de la policia catalana, el mètode de l’escalament és un dels més habituals a l’hora de cometre robatoris amb força. Els assaltants aprofiten elements de l’estructura dels edificis, com parets, baranes, canonades o bastides, per accedir als immobles.

Els Mossos d’Esquadra han detallat que per prevenir robatoris cal reforçar finestres i portes d’accés amb reixes, barrots o sensors d’apertura i instal·lar persianes en totes les finestres i balcons. A més, recomanen que encara que es visqui en un pis alt no s’han de deixar les finestres obertes en sortir de casa o anar a dormir. I, si es fan obres a l’exterior de l’edifici, cal assegurar-se que no es pot entrar al pis per les bastides o les escales.