Docents del col·legi de Barcelona on es va suïcidar una alumna defensen la seva tasca

Diuen que s'han obert 8 expedients per assetjament i que "en tots els casos" es va concloure que no n'hi havia

Docents del col·legi Manyanet Sant Andreu de Barcelona, del que es va suïcidar una alumna de 15 anys, han defensat que han desenvolupat la seva tasca “amb la màxima professionalitat i posant al centre l’interès i el benestar de l’alumnat”, i han negat que molts alumnes de l’escola hagin marxat per qüestions de ‘bullying’.

En un comunicat aquest divendres, l’equip docent ha assenyalat que encara “no s’ha refet” de la pèrdua de l’alumna i que no hi ha paraules al món per oferir consol a la família.

Els professors han lamentat que s’han publicat nombrosos missatges que “qüestionaven la tasca i feien insinuacions sense cap prova” contra integrants de l’equip docent.

“Sempre hem treballat amb honestedat i una dedicació ferma. Quan hi ha hagut algun indici d’assetjament, s’ha actuat de forma immediata i coordinats amb els responsables de les administracions”, han subratllat.

“No és cert que molts alumnes de la nostra escola s’hagin anat per qüestions d’assetjament. Al contrari, hem rebut a molts alumnes que venien de situacions complexes i s’han trobat a gust amb nosaltres”, han afegit.

Han precisat que, en els últims deu anys, l’escola ha obert vuit expedients d’assetjament, “i en tots els casos” l’administració educativa ha conclòs que no n’hi havia, i tampoc han tingut cap condemna dels organismes públics que tutelen la tasca educativa.

Han afirmat que esperen saber que va passar i que si alguna cosa no es va fer bé seran “els primers a exigir responsabilitats”, i han remarcat que sempre han estat al costat dels alumnes treballant amb professionalitat, vocació i dedicació.

La policia catalana va informar que estava investigant d’ofici si la nena va sofrir ‘bullying’ dels seus companys, i la Conselleria va activar l’Unitat de Suport a l’Alumnat en Situacions de Violència (Usav) i es va comprometre a revisar “totes les actuacions que es van fer en relació a aquest cas”.

En aquest sentit, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que el departament tindrà “tolerància zero” amb qualsevol tipus de violència, i ha dit que s’ha obert un expedient informatiu.

Gonzàlez-Cambray ha dit que si es demostra negligència “màximes conseqüència i màxima contundència”, obrint els expedients que siguin necessaris sense descartar personar-se en la via penal si s’arribés a ella.