Disney+ ha retirat pel·lícules com ‘Dumbo’, ‘Los Aristogatos’ o ‘Peter Pan’ per racisme

pel·lícula Dumbo

La plataforma de streaming Disney+ ha retirat del catàleg infantil alguns títols clàssics com Dumbo, Peter Pan, La dama y el vagabundo o Los Aristogatos en considerar que aquestes pel·lícules inclouen “estereotips i contingut racista”. Els títols no han estat eliminats per complet sinó que només es podran veure des de comptes supervisats per adults.

És el canvi que ha decidit fer la multinacional estatunidenca que ja des de fa mesos va incloure al principi d’aquestes pel·lícules un missatge on s’advertia de les connotacions racistes que poden tenir aquests clàssics animats.

A l’octubre, la plataforma va revisar algunes cintes del seu catàleg i Dumbo, Peter Pan o El libro de la selva van passar a considerar-se llargmetratges amb connotacions racistes. Fins ara només sortia un cartell advertint a l’usuari abans de la projecció, però des de fa uns dies s’han eliminat del catàleg infantil de menors de 7 anys.

En el cas de Dumbo, la multinacional creu que la cinta ridiculitza als afroamericans esclavitzats en les plantacions del sud dels Estats Units. Hi ha un moment en la pel·lícula on uns treballadors canten una cançó en la qual es pot escoltar: “Cuando nos dan la paga, tiramos todo el dinero“.

A Peter Pan han trobat criticable mostrar als natius americans com integrants d’una tribu als que se’ls hi diu pieles rojas. Per últim, Los Aristogatos presenten en un moment a Shun Gon, un gat siamès d’ulls allargats que es considera una caricatura denigrant cap als asiàtics.