Disminueixen un 38% els accidents de trànsit a Barcelona durant el 2020

Es registren 155 morts en accidents durant el 2020, la xifra més baixa en 16 anys

La Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir un total de 5.715 sinistres amb víctimes a la ciutat de Barcelona durant el 2020, el 38,26% menys que durant el 2019, una disminució a causa del Covid-19 i les restriccions que afecten a la mobilitat de les persones i vehicles marcades pel Procicat.

Respecte al nombre de ferits, la xifra disminueix un 39%, i la de víctimes mortals un 36,36%, passant de 22 a 14 persones –set motoristes, quatre vianants, un conductor de bicicleta, un de turisme i un conductor d’un vehicle de mobilitat personal (VMP)–.

Respecte als sinistres de trànsit que han provocat víctimes mortals i ferits greus, durant el 2020 van ser 155, un 30,8% menys que durant l’any 2019, i la xifra més baixa dels últims 16 anys.

Durant els primers set mesos de l’any es van produir 88 lesionats greus en sinistres de trànsit a la ciutat, i la suma dels ferits greus dels col·lectius més vulnerables –motocicletes, ciclistes, vianants i conductors de VMP– suposen el 87,9% del total.

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ

El consistori ha iniciat una campanya de sensibilització amb el missatge ‘Això no és accidental’, sobre les principals causes dels sinistres de trànsit i les seves conseqüències a través de vídeos d’imatges reals de sinistres de la ciutat.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives i greus que tenen les infraccions i distraccions, i també emfatitzar en les conseqüències personals que tenen els sinistres, tant per a les persones implicades com per a les seves famílies.