Detinguts 12 joves per un robatori violent a tres menors al Poblenou de Barcelona

Els arrestats van colpejar les víctimes i van fugir del lloc dels fets

Els Mossos d’Esquadra han detingut 12 joves, set dels quals menors d’edat, per un robatori violent a tres menors al barri del Poblenou de Barcelona. Del total de detinguts, nou són homes i tres dones; set menors i cinc tenen entre 18 i 20 anys. També va participar en els fets una menor inimputable. Els fets van tenir lloc diumenge passat cap a les tres de la matinada, quan els Mossos van ser requerits per un robatori violent al carrer de Badajoz. Una patrulla de paisà va anar al lloc i va contactar amb les víctimes que els van explicar que estaven asseguts al carrer quan un grup de joves que no coneixien els van increpar sense cap motiu i un d’ells va donar una puntada de peu al cap d’una de les víctimes i li van robar el mòbil.
Un amic de la noia colpejada els va recriminar l’agressió i diversos nois el van llançar al terra i li van donar cops de puny, de peu i un cop al cap amb una ampolla, moment en el qual li van sostreure la cartera. L’altre amic de les víctimes va intentar impedir les agressions i també li van robar la motxilla. A més, un dels agressors va exhibir una arma blanca. Les víctimes van detallar als agents la descripció dels autors i per on havien fugit, i els mossos van activar altres patrulles per trobar-los.

Els agents van trobar altres testimonis que s’havien creuat amb els agressors, els quals es van anar separant en diferents grups fins que els mossos els van aconseguir localitzar i detenir. Una de les autores va llençar el mòbil sostret mentre era detinguda i altres van ser arrestats mentre miraven pels voltants com els mossos localitzaven els seus companys. A un dels nois se li va trobar una defensa extensible i a una noia un mòbil del qual no va poder justificar la procedència.

A més, les víctimes, que tenien diverses ferides al cos, es van apropar al lloc de les detencions i van reconèixer els autors de les agressions i robatoris i també les pertinences que els havien robat. Amb aquestes evidències, els mossos van detenir els 12 joves pels delictes de robatori violent i lesions.

Entre els detinguts, un dels major d’edat té un antecedent per furt i un altre tres antecedents per robatoris violents. La menor inimputable va ser entregada als seus pares.