Detingut un multireincident a Barcelona per cometre robatoris a establiments comercials, oficines i centres mèdics

L'home és un lladre molt actiu des del 1997

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts a Barcelona un lladre multireincident que robava a establiments comercials, oficines i centres mèdics. El detingut té 49 anys, és de nacionalitat espanyola i se l’acusa d’un presumpte robatori amb força en un centre mèdic de Sarrià-Sant Gervasi. Els fets van tenir lloc la matinada del 19 de gener, quan el vigilant de seguretat va alertat els Mossos que tenia retingut un home que deambulava per l’interior de la clínica.
Quan els agents van arribar al lloc, van reconèixer l’home com a autor d’altres fets similars comesos la mateix districte, dels quals disposaven imatges enregistrades per les càmeres i estaven buscant des de feia dies. L’home és un lladre molt actiu des del 1997.
Durant l’escorcoll preventiu efectuat, se li van trobar més de 6.000 euros en efectiu, dels quals no va poder especificar ni la quantitat ni la procedència. Concretament, en dies anteriors, l’autor dels fets ja s’hauria endut una gran quantitat de diners en efectiu de l’interior d’una altra clínica, motiu pel qual ja l’estaven investigant.

L’home acumula gran quantitat de detencions i denúncies policials relacionades amb delictes contra el patrimoni. La seva màxima activitat delinqüencial ha estat a partir del maig del 2020, des de quan acumula 18 detencions, la majoria de les quals per robatoris amb força a establiments comercials i centres mèdics. Només en el mes de desembre de l’any passat va estar detingut cinc vegades. A més, té una seixantena d’antecedents policials.

El detingut no té treball ni domicili conegut i aprofita aquesta condició per accedir a centres mèdics privats tancats al públic, amb l’excusa de pernoctar a l’interior, segons han explicat els Mossos. Els robatoris els realitza actuant en solitari i no utilitza elements per ocultar la seva identitat, com pot ser l’ús de guants per exemple. Un cop a dins, deambula per l’interior del centre fins que localitza la zona on es troba la caixa enregistradora o calaixos tancats, els obre ràpidament i agafa els diners o els aparells electrònics de valor per vendre’ls amb posterioritat i treure’n profit econòmic.

L’home ha passat a disposició judicial avui dijous 21 de gener de 2021.