Detingut a Catalunya un fugitiu buscat per l’assassinat d’un nen d’11 anys

Detingut a Cornellà de Llobregat un perillós fugitiu que s’amagava a Catalunya d’un assassinat a un nen de 13 anys, comès l’any 2002. Sobre l’arrestat pesava una ordre de detenció internacional emesa pel seu país d’origen, l’Equador, qui en reclamava l’extradició pels fets ocorreguts fa dues dècades.

Gràcies als canals de cooperació policial internacional, la Policia Nacional espanyola va poder tenir constància de la possible presència del delinqüent a terres catalanes. I és que les autoritats equatorianes havien emès una notificació vermella a la Interpol per a la localització i detenció del fugitiu buscat per l’assassinat comès fa pràcticament 20 anys.

Una vegada confirmada la vigència de la reclamació internacional feta per les autoritats equatorianes, la policia espanyola va engegar una investigació. Els agents, segons ha explicat el Cos Policia Nacional (CNP) en un comunicat, van donar-li prioritat a l’assumpte per «l’extrema gravetat dels fets, la perillositat de la persona buscada i la propensió a l’evasió». En les primeres informacions que van poder recollir, van detectar que el fugitiu tenia família vivint a Cornellà de Llobregat.

Per aquest motiu, es van desplaçar fins a aquesta localitat catalana i, així, poder seguir amb la investigació i acabar caçant el fugitiu. Gràcies als resultats d’un dispositiu de diversos dies, finalment els agents van poder ubicar el domicili on s’amagava. L’operació va concloure amb la detenció del fugitiu, que es va materialitzar als voltants de la seva residència a Cornellà.

D’aquesta manera, la policia espanyola va poder detenir aquest perillós delinqüent, que ja es troba a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional a l’espera de ser extradit a l’Equador.

Els fets pels quals l’Equador reclamava la detenció i extradició de l’home es remunten al 21 de març del 2002, fa pràcticament 19 anys, a la província del Guayas. Segons l’informe de les autoritats equatorianes, el fugitiu va interceptar dos menors d’edat, d’11 i 13 anys, a qui acusava de lladres. Posteriorment, fent us d’una arma de foc, va disparar el nen d’11 anys a l’altura del parietal esquerre. El menor, a conseqüència de les ferides provocades per l’impacte de la bala, va acabar perdent la vida.

Ara, una vegada les autoritats espanyoles l’extradeixin al país llatinoamericà, l’acusat haurà d’afrontar la decisió de la justícia equatoriana, que acumulava dues dècades buscant-lo, Finalment, doncs, podran jutjar-lo per l’assassinat comès l’any 2002 a la província del Guayas, a l’Equador.