Detingut a Barcelona per robar tres cadenes d’or en mitja hora i empassar-se una joia

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un jove relacionat amb almenys tres robatoris amb violència a persones d’edat avançada, a les quals va arrencar en menys de mitja hora cadenes d’or i penjolls, i fins i tot en un dels casos es va arribar a empassar una joia quan el perseguia la policia.

Segons un comunicat dels Mossos d’aquest dimecres, els fets van tenir lloc dissabte, quan uns agents de paisà van rebre l’avís d’un robatori amb violència a una dona de 91 anys, a la qual un lladre acabava d’arrencar un penjoll abans de donar-li una forta empenta i fugir corrents.

Els agents es van mobilitzar i de lluny van veure un jove que coincidia amb la descripció que tot just en aquell moment es va abraonar damunt d’un home d’edat avançada i li va arrencar una cadena d’or.

Quan els agents el van començar a perseguir, el jove es va empassar la joia que acabava de robar i després de detenir-lo el van escorcollar i van localitzar diferents joies que duia amagades a l’interior de la roba.

Posteriorment, van contactar amb la primera víctima, que va poder identificar el penjoll que l’acabaven de robar, mentre els agents van rebre l’avís que uns minuts abans de la detenció s’havia produït un altre robatori a una dona de 73 anys que havien empès per llançar-la a terra i robar-li la cadena d’or.

Els tres robatoris es van produir en un diàmetre de 600 metres i en tan sols mitja hora: el primer robatori va tenir lloc a les 9.10 hores i l’últim a les 9.40 hores.

Aquest dilluns, el jove, de 19 anys, va passar a disposició judicial i el jutge va ordenar el seu ingrés a la presó, perquè acumula 26 antecedents policials per fets semblants.

PLA TREMALL

Els investigadors especialistes en multireincidència del pla d’acció Tremall van assumir el cas i els Mossos els van explicar detalladament el perfil del lladre, el nombre d’antecedents policials que acumulava, la classe de robatoris que havia comès (la majoria violents) i els ingressos a la presó.

La investigació continua oberta amb l’objectiu de localitzar testimonis dels robatoris, la tercera víctima i altres afectats relacionats amb les joies que duia el detingut a la roba.