Detingudes sis persones amb 92 antecedents en un dispositiu policial contra la multireincidència a Barcelona

L'operatiu es va fer per augmentar la pressió contra la delinqüència a la plaça Espanya en el marc del pla Tremall

Imatge dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones amb 92 antecedents en un dispositiu contra la multireincidència aquest dimecres a la tarda a la zona de la plaça Espanya de Barcelona. Tres detencions van ser per ordres de crida i cerca per altres fets similars, una per un delicte contra la salut pública, una per trencament de condemna i una última per un delicte de lesions.

Els sis detinguts acumulen 92 antecedents, principalment per delictes de robatori amb violència, furts, robatoris amb força i salut pública. Tres dels detinguts acumulen 78 antecedents. El dispositiu que duen a terme agents de paisà i on també participa la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional forma part del pla Tremall per augmentar la pressió contra la multireincidència.

El dispositiu es nodreix del coneixement dels agents que es troben a peu de carrer, que genera informació estrictament policial relacionada amb persones sospitoses i habituals que reiteradament actuen a la ciutat i que estan especialitzats en robatoris violents al carrer o furts.

Aquests dispositius de paisà i també conjunts amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional tenen per objectiu fer pressió policial sobre aquest col·lectiu amb identificacions i detencions en cas que estiguin cometent un fet delictiu. Aquests dispositius de saturació i control es mantindran en les principals zones on es produeixen fets delictius.

El Pla Tremall pretén augmentar la percepció de seguretat ciutadana, detenir els autors que cometen reiteradament fets delictius, impedir la introducció en el mercat il·lícit de productes sostrets, i controlar una cinquantena de pisos i locals que es considera que poden estar ocupats per aquestes persones.