Detingudes nou persones que intentaven accedir a un habitatge del barri del Putxet de Barcelona

El Sindicat d'Habitatge diu que eren activistes que volien impedir un desnonament

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a la matinada nou persones que intentaven accedir a un habitatge del carrer Ferran Puig, al barri barceloní del Putxet, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Els fets han passat al voltant de les 6, quan els agents han rebut un avís per part d’un veí de la zona.

Un cop al lloc, han pogut determinar que algunes de les persones ja havien accedit a través de l’entrada, mentre que altres duien a terme tasques de vigilància. Un cop detinguts, han comprovat que portaven estris per forçar portes, com potes de cabra i tornavisos. Tots ells han estat acusats d’un delicte de temptativa de robatori amb força a l’interior d’un domicili i a hores d’ara continuen en dependències policials.

La versió de la policia difereix, però, amb la del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, que ha explicat a través de Twitter que es tractava d’un grup d’activistes que intentaven aturar “un desnonament il·legal”. A primera hora del matí han convocat una protesta davant de la comissaria de Les Corts per mostrar la seva solidaritat i reclamar la llibertat de les persones detingudes.