Detinguda una dona a Nou Barris per robar 20.000 euros a la senyora a qui cuidava, de 80 anys

La germana de víctima, que li portava el comptes, es va adonar que li faltaven diners i va alertar la policia

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris, a Barcelona, han detingut una dona, de 52 anys i nacionalitat boliviana, com a presumpta autora d’un delicte de furt a la senyora gran a qui cuidava, de 80 anys, amb mobilitat reduïda i que patia Alzheimer.

La detinguda treballava diàriament al domicili de la víctima des del passat mes de gener i, fins a l’octubre, aprofitant-se de la seva vulnerabilitat, li hauria sostret fins a 20.000 euros dels seus estalvis que guardava en una caixa metàl·lica a casa.  Es dona el cas que la detinguda ja tenia antecedents per haver sostret joies per valor de 20.000 euros en un domicili on havia treballat de mainadera durant el 2010.

Finalment va ser un familiar directe de la víctima, la seva germana, qui supervisava de forma regular els seus estalvis que guardava a casa, qui es va adonar que faltaven diners i va sospitar directament de la cuidadora, ja que en el domicili només hi entraven elles dues i ningú més, motiu pel qual va donar avís a la policia.

El mateix dia que els agents van rebre l’avís es van adreçar al pis de la víctima per fer comprovacions. Allà van trobar la sospitosa i, tot i que en un primer moment va negar tenir cap relació amb la presumpta desaparició dels diners, finalment va reconèixer que al setembre havia sostret 8000 euros i que encara els conservava. Davant la confessió, els agents van detenir la cuidadora com a presumpta autora d’un delicte de furt.

Posteriorment a la detenció els agents van fer una entrada i registre al pis de L’Hospitalet de Llobregat on vivia la cuidadora i en la seva habitació hi van trobar part dels diners que havia sostret. En total, van recuperar 10.600 euros, que van retornar a la víctima.

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra recorda la importància de fer seguiment de la tasca domiciliària que reben les persones d’especial vulnerabilitat per comprovar que tot estigui bé i controlar que no falti cap objecte de valor del domicili.