Detenen un professor que presumptament va abusar de 36 nens

La Policia Nacional ha detingut a Madrid a un presumpte depredador sexual de 31 anys, nacionalitat anglesa i amb antecedents per fets similars, que treballava de professor en un col·legi de la capital, on han estat identificades 36 víctimes d’abusos sexuals d’entre 4 i 8 anys.

Després de més d’un any d’investigacions, els agents han aconseguit arrestar aquest home, que també exercia ocasionalment de cuidador de nens a domicili i que va aconseguir el treball de docent perquè va falsificar el document que acredita la manca d’antecedents de delictes sexuals que sí que tenia al seu país.

Fonts policials han detallat a EFE que la detenció d’aquest home es va practicar al juny del passat any, però s’ha fet pública deu mesos després una vegada que els investigadors de la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia han conclòs l’anàlisi del material confiscat.

Les mateixes fonts han precisat que el detingut hauria actuat a Espanya des que va arribar el 2017 on, abans de ser professor en un col·legi bilingüe de la capital, havia residit a Saragossa, on va treballar com a cuidador.

Segons els investigadors, aquest professor abusava de menors i difonia gran quantitat de material a fòrums ocults de temàtica pedòfila allotjats en la xarxa TOR, també coneguda com a «internet profunda» o deep web. Les imatges les gravava al propi centre educatiu on treballava.

Per donar amb ell, els agents han emprat complexes tècniques de tractament de la imatge per a identificar algunes de les menors que apareixien en els vídeos, i per eludir els anonimitzadors i encriptats que l’arrestat utilitzava per a protegir els arxius pedòfils.

Gràcies a això van aconseguir localitzar un dels escenaris, on es podia haver gravat gran part del material pedòfil, el col·legi de Madrid, ja que les víctimes semblaven ser alumnes de Primària.

Els investigadors també van esbrinar que les imatges havien estat captades amb un telèfon mòbil que tenia un sistema operatiu anglès.

L’avanç de la investigació va fer suposar als agents que el pederasta era un professor, a causa de l’enorme quantitat de material produït utilitzant a diferents menors.

No obstant això, en una primera indagació, cap dels docents del centre tenia antecedents judicials ni policials per fets semblants.

Aquesta circumstància va provocar que la Policia aprofundís en els seus historials ja que sospitava que algun d’ells havia falsificat les seves dades.

Així, van descobrir que l’arrestat havia canviat la seva filiació i tenia antecedents al Regne Unit per fets d’idèntica naturalesa als investigats.

Concretament, havia estat condemnat al seu país d’origen a una pena de dos anys de presó per possessió d’imatges d’explotació sexual infantil, a més d’una sanció econòmica com a indemnització per danys i perjudicis.

Els experts van haver d’emprar complexes tècniques de tractament de la imatge per aconseguir, inicialment, part de la filiació de tres de les menors, que apareixien en algunes imatges i vídeos.

Posteriorment, els agents van localitzar el domicili del sospitós, el qual van registrar de forma extremadament complexa ja que aquest home utilitzava diferents anonimitzadors i tècniques d’encriptació i ocultació que impedien l’accés al contingut allotjat en els dispositius trobats al seu domicili.

A casa seva tenia diversos documents falsificats amb els quals havia aconseguit entrar a Espanya i treball com a docent simulant tenir un nom diferent al veritable i passant desapercebut davant les autoritats.

També havia manipulat el certificat, imprescindible per a qui tingui contacte habitual amb menors, que permet acreditar la manca o existència de delictes de naturalesa sexual en la data en què és expedit.

Els agents van confiscar deu efectes informàtics en els quals hi havia un gran volum de material, i després de la seva anàlisi han pogut identificar a 36 víctimes, d’entre 4 i 8 anys, i determinar que, a més de les seves funcions com a docent, també hauria treballat de cuidador de nens a domicili.

A aquest home se li imputa la comissió de presumptes delictes d’abús sexual a menors i descobriment i revelació de secrets.