Detenen un home per robar material de pesca a la Confraria de Barcelona

L'arrestat accedia al port amb un camió que tenia permís d'accés a les instal·lacions i carregava el material

La Policia Portuària va sorprendre i detenir el 12 de febrer un home com a presumpte autor de diversos furts de material de pesca d’arrossegament de la Confraria de Pescadors de Barcelona valorat en més de 60.000 euros.
Els Mossos i la Policia Portuària han treballat conjuntament per resoldre el seguit de furts que s’estaven produint al Port de Pescadors. La Confraria havia mostrat la seva preocupació per la sostracció d’aquestes portes d’arrossegament ja que són indispensables per a l’activitat de les embarcacions i tenen un alt valor econòmic. El detingut té 49 anys, és de nacionalitat espanyola i actuava sol, utilitzant el camió de l’empresa on treballava i amb el que tenia autorització per entrar a les instal·lacions portuàries.
La Unitat d’Investigació dels Mossos de Ciutat Vella va poder acreditar la participació del detingut en dos furts més realitzats el 21 de gener i l’11 de febrer. Arran d’aquesta investigació es va poder determinar que el detingut havia comès els tres furts al Port de Pescadors, que en tots els casos havia sostret objectes de similars característiques i que sempre havia utilitzat el mateix modus operandi.

Els fets haurien succeït entre gener i febrer a la mateixa franja horària aproximadament, entre les 01.30 hores i les 03.00 hores. En tots els casos, les víctimes van denunciar la sostracció d’unes portes d’arrossegament.

El detingut entrava al recinte portuari amb un camió amb grua incorporada. Aleshores, carregava els objectes de pesca al camió i marxava del lloc dels fets sense cap tipus de problema.

Fruit de les gestions d’investigació, els agents van poder demostrar que l’home va vendre el material sostret a una deixalleria de Badalona, en les mateixes dates en que va realitzar els furts.

La ràpida actuació per part dels mossos va permetre localitzar, poques hores després de la detenció, les portes sostretes en el segon furt realitzat l’11 de febrer en una deixalleria de Badalona i se’n van recuperar cinc de les portes, valorades en 29.000 euros, que es van retornar als seus legítims propietaris. Les portes sostretes en el primer fet no es van localitzar perquè la deixalleria ja les havia destruït. Les sostretes en el tercer fet, juntament amb el camió emprat, també van ser retornades als seus propietaris.

El detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.