Detenen a Barcelona una fugitiva que volia introduir per via marítima 3.400 quilos de cocaïna procedents de Colòmbia

La dona formava part d'una organització criminal i tenia una ordre internacional de detenció per tràfic de drogues

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona una fugitiva que volia introduir per via marítima 3.400 quilos de cocaïna procedents de Colòmbia. La dona, coneguda com la ‘Senyora’ o ‘la cap’ tenia una ordre internacional de detenció emesa pel districte de Califòrnia, als Estats Units, ja que formava part d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Així, pretenia distribuir la seva mercaderia utilitzant la ruta de l’Equador – Mèxic. Dins el grup, la detinguda es dedicava a coordinar l’abastiment, tant de combustible com d’altres subministraments, als vaixells carregats amb la droga.
Aquests navegaven sense bandera o bé eren embarcacions pesqueres, entre les quals n’hi havia una de la seva propietat. A més, la fugitiva informava de les sortides d’aquests vaixells i de les ubicacions dels punts d’abastiment.

Amb tota aquesta informació, i a partir de les investigacions practicades pels agents, es va aconseguir localitzar-la a Barcelona i, després de realitzar un dispositiu policial, es va dur a terme la seva detenció i posterior posada a disposició judicial.