Desnonen una dona i el seu fill del local on vivien a Sarrià

Els Mossos han assistit el quart intent de llançament, que ha topat amb oposició veïnal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han executat aquest divendres per ordre judicial el desnonament d’una dona, l’Olga, i el seu fill, del local on vivien al Putxet i el Farró, al districte de Sarrià. Era el quart intent de desallotjar aquesta família per impagament. El primer intent va ser l’octubre del 2020 però la resistència veïnal ho va impedir.

Com en altres ocasions, els sindicats d’habitatge de Cassoles i el de Vallcarca havien convocat aquest divendres a concentrar-se a les portes del número 20 del carrer Mare de Déu de Gràcia, però això no ha evitat el llançament, que finalment s’ha executat. Els mateixos sindicats han protestat pel desplegament de diverses furgones dels Mossos, que hi han desplaçat l’ARRO i unitats de seguretat ciutadana.

Alguns assistents han alertat d’amenaces de denúncia i identificacions per part dels agents. Amb tot, fonts del cos policial han confirmat a l’ACN que el llançament s’ha produït sense que hi hagi hagut cap detingut ni tampoc cap persona denunciada. Segons el cos, han topat amb resistència però els activistes concentrats s’han anat apartant i no hi ha hagut incidents.

Per la seva banda, la CUP-NCG ha exigit la fi de la participació de la BRIMO i l’ARRO als desnonaments i la no aplicació de la llei Mordassa contra activistes, tal com figura en l’acord d’investidura entre ERC i la CUP.

Segons els anticapitalistes, el govern de la Generalitat ha de decidir si està al costat del dret a l’habitatge o “de l’especulació i fons voltors”.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha afirmat en declaracions a TV3 que no se sent “còmode” sabent que hi ha un desnonament, independentment de si hi ha o no la policia. “Hem de posar-nos en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona per saber què ha passat”, ha dit Cervera.

Un cas que escapa de la moratòria vigent

Fonts del consistori han comentat a l’ACN que la Unitat Antidesnonaments ha fet acompanyament a la família des de l’estiu del 2020 i que la propietat és petit tenidor. Les mateixes fonts precisen que com que es tracta d’un local, i no d’un pis, no aplica la moratòria que protegeix les famílies vulnerables, ja que és estrictament per desnonaments d’habitatges.

“S’ha treballat en trobar alternativa habitacional, serveis socials ha fet informe de vulnerabilitat i també s’ha ofert allotjament d’urgència”, han conclòs les fonts municipals.