Desarticulada una trama que oferia contractes laborals falsos a Barcelona

Presumptament venien contractes falsos a estrangers a canvi d'uns 8.000 euros

04/01/2019 Cotxe de la Policia Nacional SOCIEDAD ESPAÑA AUTONOMÍAS EUROPA ARCHIVO

Un grup d’agents de la Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona una presumpta organització criminal dedicada a la venda de contractes laborals ficticis, com a treballadors de la llar, per regularitzar ciutadans estrangers, principalment del Pakistan, l’Índia i Bangladesh.

Segons un comunicat, els interessats pagaven fins a 8.000 euros per un contracte laboral “que creien legal”, i a partir de la investigació s’ha arrestat set persones i se n’investiguen 56 més.

La investigació va començar l’estiu del 2019, quan es va detectar un conjunt d’expedients de sol·licitud d’autorització de residència per circumstàncies excepcionals que presentaven indicis de ser fraudulents.

Aquests expedients corresponien a ciutadans estrangers residents a Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Badalona (Barcelona), i hi constava entre altra documentació un contracte laboral i un oferta de feina com a treballador de la llar.

Els responsables de la trama contactaven amb presumptes ocupadors, als qui oferien la possibilitat d’aconseguir uns diners extra -uns 3.000 euros-, per contractar un estranger que no arribava mai a treballar per a ell.

Arran de la investigació s’ha detingut set persones -els presumptes autors de la trama i altres persones que desenvolupaven funcions d’intermediació o captació de víctimes-, i 56 persones més han quedat investigades per la seva implicació en els fets.