Demanda de mínims al transport públic amb una reducció de més del 95% en usuaris

Els FGC registren el nivell més baix de passatgers i a Renfe l'oferta ja és només la meitat de l'habitual

Imatge d'un autobús de l'ATM de Barcelona. ACN.

La demanda al transport públic de Catalunya, totalment gratuït per ajudar als treballadors de serveis mínims que encara n’han de fer ús, registra els seus nivells més baixos des de la declaració de l’estat d’alarma. Els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han arribat al nivell mínim de demanda aquesta setmana superant el 95% en la caiguda d’usuaris, xifra que era del 93% la setmana passada i del 90% l’anterior. Als serveis de rodalies Renfe, aquest divendres hi havia un 50% de l’oferta habitual, i la demanda ha disminuït un 95,2% respecte a un dia habitual. Pel que fa al metro, fins a les 7 del matí havia baixat la demanda un 77,5%, fins a les 8 un 86,5%, i fins a les 9 un 90% menys d’usuaris.

Tots els serveis de transport públic han anat adaptant la seva oferta a la reducció dels viatges, i constaten que la gratuïtat del servei no ha suposat cap repunt en el nombre d’usuaris.

Així, per exemple, en el cas dels FGC, des de dilluns els usuaris de les línies metropolitanes han estat de mitjana de 17.400 al dia, molt per sota dels 343.600 de la mateixa setmana de l’any passat.