Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Damià Calvet pren possessió del càrrec de president del Port de Barcelona

Avatar photo

Alguns dels grans reptes que Damià Calvet entomarà al capdavant del Port de Barcelona són el seu desenvolupament sostenible; la descarbonització de l’activitat marítima-portuària i la transició energètica

Damià Calvet ha pres avui possessió del càrrec de president del Port de Barcelona, en substitució de Mercè Conesa, que ha estat presidenta de l’entitat durant els últims tres anys, des de juliol de 2018. Damià Calvet va ser nomenat president del Port de la capital catalana en la darrera reunió del Consell Executiu del Govern de Catalunya, celebrada el passat dimarts, 29 de juliol, a proposta del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. El seu nomenament ha estat ratificat amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al Boletín Oficial del Estado (BOE).

Alguns dels grans reptes que Damià Calvet entomarà al capdavant del Port de Barcelona són el desenvolupament sostenible d’aquest important motor econòmic, tant a nivell mediambiental com econòmic, social i de governança; la descarbonització de l’activitat marítima-portuària i la transició energètica per lluitar contra l’emergència climàtica, tenint com a full de ruta els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda Verda de Catalunya, que segueix les directrius del Pacte Verd de la Unió Europea.

El nou president del Port de Barcelona tindrà com a aliades la innovació i la digitalització per fer d’aquesta infraestructura un port més smart, un hub logístic sostenible, multimodal, àgil, resilient i transparent, objectius tots ells marcats en el IV Pla Estratègic 2021-2025 de la institució. Innovació i digitalització són eines imprescindibles per aconseguir un port més verd, un port que faci créixer els número de llocs de treball i la seva qualitat i un port que generi més ocupació i més riquesa a la seva comunitat.

Una trajectòria lligada al sector públic
Diputat electe de Junts per Catalunya a la XIV Legislatura del Parlament de Catalunya, Damià Calvet ha estat conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya durant la XII Legislatura, departament responsable de les polítiques ambientals, l’ordenació del territori i l’urbanisme, l’habitatge, les infraestructures, la mobilitat i la logística.

Anteriorment, havia ocupat diverses responsabilitats al Govern de la Generalitat de Catalunya, essent les més rellevants les de director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i president de CIMALSA (2013-2018), empreses públiques de transformació de sòl per a l’activitat econòmica i residencial i la promoció pública d’habitatge; secretari de Territori i Mobilitat (2011-2012); director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004) i cap de Gabinet del conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2001).

Ha estat regidor electe a l’àmbit municipal en dues ocasions, exercint de tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2015-2018) i regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1999-2003).

Damià Calvet té un Grau en Ciències i Tecnologies de l’Edificació per la Universitat Ramon Llull i és diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen − 13 =

Notícia anterior

Sant Andreu de Palomar consolida un 76% de recollida selectiva durant el primer mes

Notícia següent

El Cercle Artístic d’Altafulla estrena el mercat ‘Art al carrer’ aquest diumenge

Notícies relacionades