Núria Graham porta a l'Apolo el pop reflexiu de 'Marjorie'

Pla mitjà de Núria Graham al concert 'Majorie' a la Sala Apolo de Barcelona. ACN.

La cantant Núria Graham ha presentat oficialment aquest dijous a la nit el seu tercer àlbum, ‘Marjorie’ (Primavera Labels), el seu particular homenatge a les arrels familiars irlandeses. Acompanyada de quatre músics amb un baix, una bateria, una guitarra i uns teclats, la compositora de Vic ha tornat a revestir el seu directe de folk-pop d’autor amb tocs de psicodèlia, en un Apolo ple de gom a gom. La presentació del disc, publicat aquest febrer, s’ha fet en el marc del Guitar BCN. Graham ha agraït l’entrega del públic i ha reconegut que sempre és especial fer un concert a Barcelona.

Amb només 23 anys, la cantant s’ha fet un espai propi en l’escena estatal, esperonada pel Primavera Sound. Va presentar el seu àlbum de debut el 2015, amb ‘First Tracks’ (El Segell del Primavera), que el van seguir dos EP –’Bird Eyes’ i ‘In The Cave’. El punt d’inflexió en la seva trajectòria va arribar el 2017 amb ‘Does it Ring a Bell?’ (El Segell del Primavera).

Graham enceta l’any després d’un 2019 ple de cites, amb concerts amb Amaia, de qui ha estat guitarrista en el seu àlbum de debut. ‘Marjorie’, la cançó que dona nom al disc, la cantant vigatana fa referència a la seva àvia, a qui mai va conèixer.

Durant el concert, Graham ha agraït al públic la seva presència i s’ha emocionat al reconeixer alguns coneguts entre els presents. Un dels temes més aplaudits ha estat ‘Marianne’, un clàssic de la música de l’artista vigatana.