Melisa Mercadal i Núria Sempere, noves directores de l’ESMUC i la seva fundació

El nou equip directiu de l'escola vol "preparar els estudiants per tal que assoleixin els reptes professionals a escala internacional"

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) comença el nou curs amb un relleu al capdavant de la direcció. Núria Sempere serà la nova directora de la Fundació ESMUC i Melissa Mercadal es posarà al capdavant de l’escola superior, segons ha informat el centre aquest diumenge a través d’un comunicat. Amb aquest relleu “es volen consolidar els objectius de l’escola de preparar els estudiants per tal que assoleixin els reptes professionals a escala internacional”.
Núria Sempere, que a partir d’ara es posarà al capdavant de la Fundació ESMUC, ha estat directora de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet i presidenta fundadora de l’Associació Catalana de les Escoles de Música. Per la seva banda, la nova directora de l’escola superior, Melissa Mercadal, té estudis superiors en Flauta Travessera en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i té més de 25 anys d’experiència clínica en el camp de la Musicoteràpia. Alhora, ha estat coordinadora acadèmica de l’ESMUC des del 2018 i és doctora en Pedagogia musical.
El centre ha explicat que seguirà vetllant “per la incorporació dels alumnes al món professional, afavorint la formació de músics amb perfils adequats per al mercat internacional”. L’ESMUC contribueix al desenvolupament musical i a l’extensió de la cultura, especialment pel que fa als aspectes musicals del país. L’escola és alhora un element que facilita la dinamització social i cultural, amb un fort arrelament territorial.

L’ESMUC és l’únic centre oficial d’iniciativa pública que atorga a Catalunya el Títol superior de música. L’escola va néixer el 2000, gràcies a un acord de Govern de la Generalitat de Catalunya, i va obrir les portes el setembre del 2001.

Actualment, el centre compta amb uns 600 alumnes que cursen la titulació superior de música en les diverses especialitats que s’imparteixen, i uns 180 estudiants de màster i postgrau. Durant els mesos de juny i juliol també ofereix cursos d’estiu, adreçats a públics més amplis.