La SGAE renova la seva imatge amb 35 socis que integraran una nova Junta Directiva

L'expresident Eduardo 'Teddy' Bautista es queda fora d'aquest òrgan i no podrà dirigir l'entitat

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) té, des d’aquest dissabte, una nova Junta Directiva integrada per 35 socis, un cop finalitzat el recompte de les eleccions celebrades divendres amb una participació del 7,25 % dels socis, uns 1.373 dels 18.970 amb dret a vot. A cada taula es van habilitar quatre urnes, una per cada col·legi electoral -Gran Dret, Petit Dret, Obres Audiovisuals i Editors-. L’expresident del consell de direcció Teddy Bautista, pendent de judici per la Operació Saga, s’ha quedat fora d’aquest òrgan i no podrà dirigir l’entitat. El dramaturg Fermín Cabal, el gaiter Hevia, i la guionista, directora i dramaturga Yolanda García Serrano han accedit a l’òrgan de govern de l’entitat, que nomenarà el futur president.
Als comicis concorrien un total de 75 candidatures 39 pel Col·legi de Petit Dret, 16 pel Col·legi de Gran Dret, 16 pel Col·legi Audiovisual i 4 candidatures del Col·legi Editorial (editors musicals). Es van constituir sis meses electorals a Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Bilbao i Santiago de Compostela. Dels 1.373 que van votar, 377 ho van fer presencialment i 996 per correu.

Pel Col·legi de Gran Dret (6 membres), que inclou escriptors d’obres dramàtiques, dramaticomusicals, autors d’obres de mim, compositors d’obres dramaticomusicals o coreogràfiques i coreògrafs, els sis membres escollits són Yolanda García Serrano, Eduardo María Galán Font, Fermín Cabal Riera, Ana Fernández Graciani, María del Pilar Jurado Ruíz i María Pagés Madrigal.

Al Col·legi de Petit Dret (16 membres), que agrupa a compositors i lletristes, hi ocuparan un lloc Fernando Illan Presa, José Ángel Hevia Velasco ‘Hevia’, Josemi Carmona, Virginia Glück Rubio, Miguel Ángel Chastang Delgado, Pablo Luis Salinas Delgado, Juan Parrilla, Manuel Rafael Villalta Alonso, Juan José Solana Gutiérrez, José de Eusebio, Teo Cardalda, Juan Antonio Ipiña García ‘Tontxu’, Iván Sevillano Pérez ‘Huecco’, Inma Serrano, Juan Ramón Arnaiz Esclapes ‘Guaraná’ i Pablo Pinilla Rogado.

Al Col·legi d’Obres Audiovisuals (9 membres), que agrupa a directors-realitzadors, argumentistes i compositors audiovisuals, els nous integrants seran Carlos Navarro Ballesteros, Rafael Antonio Galán Pérez, Antonio Hens Córdoba, Silvia Pérez de Pablos, David Planell Serrano, Antonio Onetti, Joanes Urkixo, Arturo Luna Briceño, Antonio Manuel Meliveo Mena.

Finalment, el Col·legi Editorial -editors musicals- constarà de 4 membres, ja que, tot i que hi ha espai per el doble de representants, no s’ha cobert el topall. La representació del sector recaurà en Gonzalo Fernández Benavides d’El Retiro Ediciones Musicales, S.L; Rosario del Carmen González Flores de Producciones Artísticas Charton, S.L; Clifton J. Williams d’Alabama Music Business,S.L; i Laura Prieto Guijarro d’Editorial Arambol, S.L.

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE), activa des de 1899, és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual de més de 110.000 socis directes. D’aquests, 100.623 són autors, 2.160 són editors musicals i 7.743 són hereus. La missió fonamental de l’entitat és la protecció i repartiment de la remuneració dels socis per la utilització de les seves obres (reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per al seu ús.