El Consell de la Cultura de Barcelona mostra un rebuig a la condemna de Valtonyc

Alerta que la cesura s'estén "ràpidament" i cita el cas de l'obra d'art sobre presos polítics a Arco

0
609
El Consell de la Cultura de Barcelona ha mostrat un rebuig “frontal i absolut” als atacs a la llibertat d’expressió que suposen, segons subratllen, les condemnes imposades als cantants de rap Valtonyc, Pablo Hasel i La Insurgencia. Aquestes condemnes, afirma el Consell, són “una manifestació més de l’intolerable clima de supressió de llibertats que fomenta el govern de l’Estat i que es materialitza en la desmesura d’un sistema judicial tristament polititzat”. L’entitat opina que les penes de presó imposades a aquests artistes són “innecessàries” i “desproporcionades”, i que no persegueixen “cap altre objectiu que alimentar la por” i “l’autocensura”.
De la mateixa manera, l’ens alerta que l’acceptació i la normalització de la censura permeten que s’estengui “ràpidament” per totes les capes de la societat. Això, afegeix, “ha quedat palès avui mateix” amb la retirada a petició d’Ifema de “l’obra sobre els presos polítics” que Santiago Sierra havia de presentar a Arco.

Finalment, el Consell de la Cultura de Barcelona també denuncia “l’absència d’una veritable separació de poders i la consegüent falta d’independència del poder judicial”.

FER UN COMENTARI