Creixen un 20% els casos de coronavirus a Barcelona

Tres mesos després del decret d’estat d’alarma, Barcelona ha comptabilitzat 15.315 casos positius per coronavirus. Les xifres ofertes per l’Agència de Salut Pública (ASPB) assenyalen que l’última setmana de juny (del 22 al 28 del sisè mes de l’any) s’han incrementat un 20% dels pacients positius per Covid-19. Durant la quarta setmana de juny s’han confirmat 102 persones més, el que representen 17 contagiats més que la setmana anterior.

Pel que fa a les morts pel virus, un total de 4.242 persones han perdut la vida i pràcticament un terç d’aquestes morts s’han produït en residències. Un 55% dels decessos han tingut lloc en un hospital i un altre 7% en l’habitatge.

La corba de la mortalitat mostra una tendència a la baixa, però tant els experts com els metges i els polítics recorden que no s’ha de baixar la guàrdia.

ZONES MÉS AFECTADES
L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya ha creat un mapa interactiu en el qual es pot veure la taxa de contagis segons la zona. En concret, Montbau, la Vall d’Hebron i Vallbona han estat els barris amb més positius de la ciutat, el que representa una incidència més elevada en els districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris.

La incidència mitjana a Barcelona és de 893 casos per cada 100.000 habitants i segons l’estudi, la repercussió de virus a Montbau ha estat deu vegades més elevada que a Pedralbes, que suma 470 casos per cada 100.000 habitants.