Creix un 51% el trànsit a l’àrea metropolitana pel retorn de segones residències

L'entrada de vehicles a la capital catalana s'ha reduït un 28,6% en comparació amb l'any passat

El trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona ha augmentat un 51% en comparació amb el 31 de desembre. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ho ha relacionat amb la “tornada de segones residències” després de les festes de Nadal.

L’augment és d’un 17% si es compara amb el 24 de desembre. En canvi, aquest dijous, primer dia d’entrada en vigor del confinament municipal, s’ha registrat una reducció del 24,9% de sortides de Barcelona en comparació amb un dia equivalent del gener del 2020 i un 28,6% menys d’entrades.

La passada nit es van obrir 157 actes per saltar-se el toc de queda nocturn, es va interposar una infracció a un local i 20 actes més (amb dades provisionals) per saltar-se el confinament municipal.

Sàmper ha apuntat però que la dada sobre l’incompliment del confinament municipal és “molt provisional” ja que només incloïa el període de 6.00 a 10.00 hores i a l’espera de rebre la informació de les policies locals. En línies generals, el conseller ha apuntat que el compliment “és molt elevat”.