Creix la morositat en les comunitats de propietaris

El Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida creu que es tracta d'una situació temporal

La morositat en els comunitats de veïns ha crescut a l’abril un 6,4% mentre que en els arrendaments urbans com habitatges ho ha fet en un 11,6% per la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus i que està afectant tant les propietats verticals com horitzontals, segons es desprèn d’una enquesta del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida entre els seus col·legiats. L’entitat, però, considera que es tracta d’una situació temporal i que els rebuts que no s’han pogut cobrar en el seu mes d’abril es podran recuperar més endavant. En les comunitats de propietaris, un 57,5% dels enquestats diu haver tingut alguna incidència relacionada amb la pandèmia.

El sector, d’altra banda, afirma que ha pogut treballar des de casa en el 90,3% dels casos i ha ressaltat la importància de fomentar les juntes telemàtiques en un futur, tot i que entre els veïns d’edat més avançada podria suposa un problema per les dificultats de connexió.

Quant als habitatges, un 13,82% dels enquestats han rebut una petició per bonificar l’import del lloguer o una moratòria en el pagament, i d’aquestes, en un 72,2% dels casos s’ha aconseguit un acord entre les dues parts.

Pel que fa als arrendaments d’ús diferent de l’habitatge, el 39,22% ha sol·licitat una bonificació o bé una moratòria en el pagament del lloguer i d’aquestes, un 69,3% s’ha aconseguit un acord entre les parts després de la intermediació dels administradors de finques.