fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Creen un registre per a pacients amb la covid-19 i malalties minoritàries de la sang per a millorar-ne el diagnòstic

Està impulsat per Vall d'Hebron i en formen part 250 persones de dotze països

L’Hospital de la Vall d’Hebron impulsa un registre internacional per a pacients amb la covid-19 i malalties minoritàries de la sang, com anèmia de cèl·lules falciformes i talassèmia, amb l’objectiu de disposar de la màxima quantitat d’informació clínica en temps real de cara al seu diagnòstic i tractament. En formen part uns 250 pacients de Bèlgica, Xipre, Dinamarca, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Regne Unit i Espanya.
El registre dona suport en la pràctica mèdica diària, agilitza la consulta interprofessional dels casos més complexos i permet dur a terme estudis observacionals de diferents grups de pacients. Els pacients amb malalties de la sang tenen més risc de patir complicacions associades a la covid-19.
La majoria dels pacients amb malalties de la sang se sotmeten a esplenectomia o extirpació de la melsa per tal de millorar el seu nivell de concentració d’hemoglobina, una intervenció que els fa més vulnerables a les infeccions bacterianes i les sobreinfeccions després d’una infecció viral. La síndrome pulmonar aguda sovint es desencadena per esdeveniments infecciosos.

Hi ha un altre registre similar, el registre per a pacients pediàtrics amb càncer i la covid-19 promogut pel St. Jude Children’s Research Hospital. En aquest cas en formen part 758 pacients de 35 països. Són menors amb leucèmia limfoblàstica aguda, tumors sòlids extracranials, neoplàsies hematològiques i tumors del sistema nerviós central que a més pateixen infecció per la covid-19.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El CAP Torreforta-La Granja disposarà d’un canal de Whatsapp per facilitar el contacte amb els usuaris

Notícia següent

Els socorristes de Platja d’Aro fan més de 400 assistències sanitàries i dos rescats de banyistes durant l’estiu

Notícies relacionades