Creen un grup d’estudis per aprendre a lluitar com un Jedi a Barcelona

Des d'aquesta setmana el veïnat de Gràcia ha pogut veure uns cartells sorprenents sobre la lluita Jedi

Lluita amb espases làser. Foto: Acadèmia d'Esgrima Làser

Les persones atentes del barri de Gràcia hauran pogut veure aquests dies alguns cartells curiosos penjats arreu. En ells s’hi anuncia ni més ni menys que un grup d’estudi sobre l’esgrima làser. “Si t’agrada Star Wars, l’esgrima, i vols ser un Jedi i portar la llum allà on vagis…”, resa el cartell que inclou un número de contacte i una persona de contacte, l’Alejandro.

Però, que significa aquest anunci? El diari La Ciutat ha contactat amb l’Alejandro per conèixer la sorprenent iniciativa que vol engegar a Barcelona, i que a la ciutat només compta amb un centre més que la dugui a terme al barri de Sants, Ludosport.

Foto: Albert Alexandre

“La lluita amb espases làsers és una art marcial inspirada en les pel·lícules de Star Wars que basa els seus moviments en l’esgrima històrica espanyola de la verdadera destresa”, explica l’Alejandro. Es practica amb una arma que té una empunyadura d’alumini sense guarda –el que uneix l’empunyadura amb la fulla- i amb una fulla de policarbonat luminescent. “El fet de no tenir guarda fa que els moviments siguin molt diferents que a l’esgrima clàsica”, explica l’Alejandro que afegeix que aquí també hi ha mestres, padawans i jedis.

Aquest jove va arribar a Barcelona fa només un mes des de la població andalusa de Linares de Jaén. Allà va ser on va conèixer la disciplina de l’espasa làser. L’Alejandro explica que sempre ha estat un apassionat la història i en particular la història militar, i quan va veure que havien obert una sala d’armes al meu poble, s’hi va llençar de cap. “Vaig començar amb l’esgrima històrica usant espases, escuts, destrals … Un dia, algú va portar per la broma una espasa làser a la sala, i al meu mestre se li va ocórrer ‘que passaria si agafo tots aquests coneixements com a mestre d’esgrima tradicional, i els aplico a aquesta arma’ i ja ha escrit tres llibres escrits sobre el tema, així que imagina’t si ha donat de si”, diu.

Això va passar fa un any, abans de venir cap a Barcelona. Ara l’Alejandro vol estendre tot el que ha après a la seva nova ciutat i per això busca un grup amb qui investigar i desenvolupar l’art de l’espasa làser; tot i això reconeix que ell no és mestre de l’estudi de l’espasa Jedi. “Vaig posar els cartells dilluns”, afirma.

Així mateix, reconeix que “en realitat els moviments que utilitzem no són com els de les pel·lícules més noves, ja que aquest són quasi una coreografia de ball”. “En canvi, en les pel·lícules antigues sí que hi ha alguna cosa del que fem… aquells moments de tensió en els quals els oponents es miren fixament, les estocades ràpides sense filigranes”, conclou.