Convoquen una crema de fotos del Rei la vigília de la visita del monarca a Barcelona

L'ANC fa una crida a concentrar-se davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya

Pòster de la família reial cremat en un acte d'Arran l'11 de setembre del 2020. ACN

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha convocat una crema “popular” de fotografies del rei Felip VI aquest dijous, vigília de la visita del monarca a Barcelona al costat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquestes accions, afirma l’ANC en un comunicat, seran el “preludi” a la mobilització que es farà divendres a la capital catalana.

L’entitat ha fet una crida perquè tothom qui ho desitgi es concentri davant dels ajuntaments d’arreu de Catalunya amb fotografies del Borbó per participar en l’acte reivindicatiu. “L’Estat espanyol envia els seus màxims representats de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals”, ha considerat l’ANC.

L’entitat recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) té sentenciat que la crema de fotos del monarca espanyol “és legal i s’empara dins la llibertat d’expressió”, un fet que, a parer de l’ANC, “deixa en evidència” les resolucions de la justícia espanyola.

“Tornarem a deixar clar que tan sols l’alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d’un règim injust i triturador de drets fonamentals. Només la independència aturarà la repressió”, clou el comunicat.