Controls d’accés i prohibició d’alcohol a les platges de Barcelona per Sant Joan

Batlle creu que tancar-les era "difícilment viable" i defensa que l'esponjament evitarà concentracions

Una noia abandona la platja de la Nova Icària, al costat d'un agent policial, poc abans que tanqués al públic la nit de Sant Joan de 2020. ACN

Barcelona i la resta de municipis metropolitans mantindran les platges obertes per la revetlla de Sant Joan. Així ho han explicat aquest dimecres el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, després de reunir-se amb representants d’altres ajuntaments del litoral metropolità.

Batlle ha avançat que en el cas de Barcelona preveuen controls d’accés perquè l’ocupació de l’espai es faci “de forma ordenada” i ha dit que no es permetran begudes alcohòliques, tendes de campanya ni aparells musicals. Batlle també ha dit que tot i la recomanació de Protecció Civil de tancar les platges si no se’n podia supervisar l’ús, “difícilment era viable” tancar-les.

De fet, Batlle ha dit que s’han ponderat les necessitats de celebrar la revetlla amb les “prevencions oportunes” atès el context de pandèmia.

En aquest sentit, ha recordat que ja fa prop d’un mes que es va aixecar el toc de queda i cal recuperar “certa normalitat” en l’ocupació dels espais. A més, creu que l’esponjament evitarà les concentracions.

En la mateixa línia s’ha expressat Badia, que ha destacat que tots els municipis han coincidit que mantenir les platges obertes contribuirà a “obrir el màxim d’espai possible”.

El regidor, que també ocupa el càrrec de vicepresident d’Ecologia de l’AMB, ha subratllat també la “bona entesa” metropolitana i ha indicat que espera que els propers dies hi pugui haver “guies o referències” compartides pels diversos municipis.

Controls d’accés i prohibició d’alcohol

Batlle ha dit que Barcelona treballa en un dispositiu de cara la revetlla que controlarà l’accés a les platges i prohibirà entrar-hi amb alcohol, tendes de campanya o aparells musicals. El dispositiu encara s’ha “d’afinar” però també es restringirà molt l’accés de vehicles.

El dispositiu el farà la Guàrdia Urbana de Barcelona ja des de primera hora de la tarda per preparar la nit de Sant Joan.

Badia ha indicat que el control d’accés es farà amb els controls ja existents ara per l’aforament i, a més, hi haurà una “vigilància activa”.

Tot plegat, ha afegit, es traduirà en els municipis metropolitans a treballar “més que mai” per reduir l’accés, la mobilitat, fer controls d’accés i que la revetlla sigui “el més tranquil·la possible”.

“El nostre missatge és celebrar una revetlla en les millors condicions i amb una ocupació racional de l’espai públic”, ha conclòs Batlle.

Segons ha dit, a la reunió d’aquest dimecres hi han assistit representants de Castelldefels, Gavà, Viladecans, El Prat, Barcelona, Badalona i Sant Adrià de Besòs.

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, va dir dimarts que la principal recomanació és evitar aglomeracions, i per això han demanat als ajuntaments que supervisin o tanquin les platges. Alhora, va demanar no aprofitar les platges sense supervisió per fer aglomeracions per la revetlla.