Coneix totes les noves mesures

El Govern ha decidit aixecar el confinament comarcal i permetrà desplaçar-se per tot Catalunya a partir de dilluns que ve, 26 d’abril, davant la situació “estable” de la pandèmia del coronavirus, tot i que ha demanat mantenir la “precaució” per no haver de donar passos enrere.

Així ho ha anunciat en una roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés, en una compareixença telemàtica al costat del titular d’Interior, Miquel Sàmper, per detallar les mesures restrictives i de mobilitat que relaxaran a partir de dilluns que ve davant la bona evolució dels indicadors epidemiològics i l’increment de les vacunacions.

El confinament comarcal estava vigent a Catalunya des del passat 7 d’abril, quan el Govern va tornar a imposar aquesta restricció en la mobilitat després de permetre durant Setmana Santa la circulació per tota la comunitat, sempre que es limités a l’àmbit de les bombolles de convivència.

No obstant això, les autoritats han comunicat que l’horari en restaurants seguirà restringit fins a les 17:00 hores. Per tant, el sector de la restauració no podrà servir sopars, a l’igual que ara. Com a novetat, els bars que es troben en centres comercials tindran la possibilitat de tornar a pujar la persiana.