Comencen les obres de 139 habitatges públics per a persones grans i de lloguer social al complex de Porta Trinitat de Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona inverteix 14 milions d’euros en la construcció de l’edifici, que tindrà 85 pisos amb serveis per a persones grans i 54 que es destinaran al lloguer social, que serviran per proporcionar una llar assequible a més de 260 persones

Continua l’impuls municipal en la construcció d’habitatge públic assequible, de lloguer i, en aquest cas, també per a col·lectius específics com les persones grans.

Aquest dimecres ha tingut lloc la col·locació de la primera pedra del futur edifici públic de 139 habitatges que construeix l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) de Porta Trinitat, al barri de la Trinitat Vella (Sant Andreu).

A l’immoble conviuran dos programes de d’habitatges dotacionals, 85 seran de lloguer per a persones grans, amb els serveis específics d’aquesta tipologia, i els 54 restants seran de lloguer social, i aproximadament serviran perquè més de 260 persones puguin viure en un habitatge assequible.

A més, a la planta baixa hi haurà espai per a equipaments comunitaris.

La inversió per a la construcció d’aquest edifici serà de 14 milions d’euros, i els treballs tindran una durada de poc més de dos anys, de manera que l’edifici pugui quedar enllestit el tercer trimestre de 2023.

Aquestes obres contribuiran a la transformació en marxa de tot l’àmbit del sector anomenat Porta Trinitat, amb la construcció també d’un equipament públic que inclourà diversos serveis d’atenció a la ciutadania, com serveis socials i per a col·lectius específics com serveis per a dones i per a joves.

Aquest projecte, les obres del qual van començar a l’estiu de 2020, significa una inversió de 6,6 milions d’euros més i està previst que estigui en funcionament a principis de 2022.