Comencen les bressols d’estiu, per primera vegada, també durant el mes d’agost a Barcelona

En total, 87 escoles bressol municipals acolliran casals per a infants de 1 a 3 anys durant aquest estiu, per ara, són 3.029 infants

Avui es posen en marxa les bressos d’estiu, amb la novetat que aquest any també hi haurà casals durant l’agost. Aquests casals s’emmarquen en la campanya municipal de vacances d’estiu per a infants i adolescents de la ciutat de Barcelona. I en concret pel que fa a les bressols, s’adreça a infants de 0-3 anys tant si han estat infants matriculats  a la bressol al llarg del curs com si no. Les activitats són obertes a totes les famílies, i formen part tant del conjunt de les activitats programades per a l’estiu en el context de les campanyes 100×100 Estiu i T’estiu molt.

A data d’avui, s’han inscrit a les activitats d’estiu un total de 3.029 infants. La inscripció és oberta al llarg de tot el període de bressols d’estiu i es pot fer fins al dia abans del començament del casal.  La majoria de la inscripció es concentra a les bressols programades per a la darrera quinzena del mes de juliol, en total s’hi ha inscrit 2.764 infants en un total de 87 bressols distribuïdes per tots els districtes de la ciutat.

En canvi, al mes d’agost la inscripció es concentra en la primera quinzena. A data d’avui, hi ha 265 infants inscrits en un total de 13 bressols.

La campanya de vacances d’estiu programa activitats de lleure, esportives, educatives i culturals sempre garantint totes les mesures sanitàries i protocols d’actuació dictaminats per les autoritats competents. La tipologia d’opcions és ben variada i abasta el lleure educatiu, on es promociona l’activitat lúdica i sociocultural, l’activitat esportiva i la de l’aprenentatge, tot en un marc d’acció planificat i participatiu. L’oferta inclou colònies, rutes, casals d’estiu, casals esportius, Campus Olímpia, tallers als museus, d’arts plàstiques, patis oberts, activitats per adolescents o activitats en família, entre d’altres.

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat al voltant de 7,2M d’euros en la programació de la campanya (pressupost corresponent a la totalitat de la campanya, i que inclou les activitats previstes a totes les edats).

La campanya de vacances d’estiu T’estiu molt facilita l’accés a les activitats a tots els infants i adolescents de la ciutat gràcies al suport econòmic i de recursos humans que l’Ajuntament destina a aquelles famílies que, per motius econòmics o personals, necessiten una atenció especial per accedir a les activitats. Es tracta d’una aposta per garantir la participació de tots els infants i adolescents residents a Barcelona i evitar que la capacitat econòmica de la família sigui un obstacle per gaudir de l’estiu. Per aquest motiu, el consistori ha modificat aquest any els llindars econòmics per afavorir que més famílies puguin rebre el 90% de l’ajut. D’aquesta manera, ha invertit un total de 4.340.000 euros, un 25% més que l’estiu passat, per donar cobertura a tota la demanada; per tant, 21.278 infants i joves rebran l’ajut per a les activitats d’estiu. A més, l’Ajuntament ha destinat 925.000€ per a que les entitats puguin complementar l’equip de monitors i monitores i garantir així la inclusió social d’infants amb discapacitat que impliquin necessitats d’atenció específiques.

Pel que a les bressols d’estiu, l’Ajuntament atorga ajuts econòmics de fins a un màxim de 14 dies, i poden ser del 90%, el 60% o del 30% depenent de la situació econòmica de la família. En aquesta campanya s’han atorgat 1.409 ajuts econòmics, dels quals:

· 247 tenen un ajut del 90% del cost de la bressol

· 115 tenen un ajut del 60% del cost de la bressol

 

· 47 tenen un ajut del 30% del cost de la bressol