Comencen els cribatges massius de covid-19 al barri barceloní de Torre Baró

Argimon crida a l'autoresponsabilitat i avisa: "D'aquesta pandèmia no en sortirem fent PCR"

Una orientadora de l'Ajuntament de Barcelona regulant la cua per fer-se proves PCR a Torre Baró. ACN

Ja estan en marxa els cribatges massius al barri de Torre Baró de Barcelona per detectar casos de covid-19 entre la població. Es faran unes 400 proves PCR aquest dissabte i 400 més demà diumenge als veïns de la zona per fer aflorar asimptomàtics. Les PCR s’han començat a realitzar a les 9 del matí al casal del barri i des de primera hora hi ha hagut cues que al migdia encara duraven.

Segons dades del Departament de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d’agost, mentre que la mitjana de Barcelona és de 174. Per això s’ha optat per fer-hi aquestes proves massives que ja s’han vist al Vallès, a Vilafranca del Penedès i a la veïna Santa Coloma de Gramenet.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, i la tinent d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, han visitat el centre i han explicat als mitjans que les 800 proves que es faran aquest cap de setmana a Torre Baró suposen prop d’un terç de la població del barri, que té uns 2.700 habitants.

Argimon ha destacat que les PCR permetran detectar i aïllar persones que tenen covid-19 però no presenten símptomes i ha fet una crida a l’autoresponsabilitat de la ciutadania perquè prengui precaucions i respecti les quarantenes. “D’aquesta pandèmia no en sortirem fent PCR”, ha alertat.