Colau ofereix espais per fer PCR

L'alcaldessa no es pronuncia sobre un possible toc de queda per no generar polèmiques

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ofereix espais municipals per fer PCR i intentar descongestionar els CAP que, segons ha dit, estan “molt al límit i saturats”. En una entrevista a Ràdio4 i La2, Colau ha dit que en aquests moments estan en converses tècniques i ha apuntat a habilitar com a mínim un espai per districte per fer proves de covid-19.

En aquest context, ha reclamat a la Generalitat que ara és moment de reforçar l’atenció primària. Preguntada per la possibilitat d’un toc de queda, l’alcaldessa no s’hi ha volgut pronunciar per no generar polèmiques en un moment en què la ciutadania està “angoixada” i s’ha limitat a dir que col·laboraran amb el què decideixin la Generalitat i el govern espanyol.

Colau ha explicat que, de la mateixa manera que l’Ajuntament ha ofert 45 espais per ampliar els CAP, ara estan disposats a oferir, si cal, més espais “per fer circuits de PCR separats dels CAP”. Es tracta, segons ha afegit, del mateix que han fet per buscar espais municipals per a les escoles i per a la vacunació de la grip.

Pel que fa a l’ajuda del Govern al sector de la restauració de 40 MEUR, Colau ha considerat que és insuficient. Segons ha dit, només a Barcelona, l’Ajuntament ha dedicat uns 30 MEUR en la rebaixa fiscal de la taxa de terrasses i l’ampliació de les zones de terrasses. “Sense ànim de polemitzar, si a Barcelona parlem de 30, sona insuficient que per a Catalunya sigui 40 MEUR”, ha afegit.