Colau no participarà en els actes protocolaris en què hi hagi el Rei divendres a Barcelona

L'alcaldessa de la capital catalana recorda que el rei emèrit està “fugat en una dictadura” i demana exemplaritat

Ada Colau ha anunciat aquest dilluns que no participarà en els actes protocolaris en què hi hagi el rei Felip VI divendres a Barcelona, amb motiu de la clausura de la mostra Barcelona New Economy Week.

En declaracions a Betevé Colau ha celebrat que la fira, que “arriba en el millor moment possible”, compti amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, però en canvi s’ha mostrat molt crítica amb la de la Casa Reial.

“En els darrers mesos han passat fets greus. El rei emèrit es troba fugat en una dictadura. La Casa Reial de facto ha reconegut que hi ha hagut males praxis i encara no s’ha explicat prou bé”, ha considerat l’alcaldessa barcelonina. A més, Colau ha considerat que les institucions han de ser “exemplars”.

Les institucions “s’han de respectar les unes a les altres”, ha explicat, però “han de ser exemplars davant la ciutadania” per tenir una democràcia “forta i saludable”.

Per això, ha afegit, “crec que és adequat que jo no hi participi com a mínim fins que la Casa Reial doni les explicacions que ha de donar a la ciutadania”.

Cal recordar que el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, tampoc assistirà a l’esdeveniment, tot i que en aquest cas va declinar la invitació de l’organització fa diversos dies abans de fer-se pública la llista sencera de participants a l’acte.

En tot cas, un cop s’ha fet pública la presència de Sánchez i Felip VI s’han mantingut en la posició de no assistir-hi.