Colau i els alcaldes metropolitans avalen tancar l’oci nocturn

Exigeixen que es reconsiderin "com abans millor" les restriccions als sectors cultural i esportiu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i l’alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, han avalat aquest dissabte en una roda de premsa conjunta la decisió del Govern de tancar l’oci nocturn, malgrat que la resolució “arriba una mica tard”.

“A la nit hi ha un relaxament de la vida social que fa que la gent es tregui la mascareta i no hi hagi distàncies, estem d’acord que s’havia d’actuar en l’oci nocturn”, ha dit Colau, afegint que els alcaldes metropolitans també donen suport a limitar fins a la mitjanit l’obertura de bars i restaurants. Amb tot, tots exigeixen un “reforç de Mossos” per poder controlar que s’apliquen les mesures, més rastrejadors, i que el Govern ofereixi ajuts als sectors afectats.

Tots tres han destacat també la disposició de la Generalitat a reconsiderar, en properes reunions del PROCICAT, les restriccions que actualment s’apliquen en sectors culturals com el cinema o el teatre, o en els esportius, com els gimnasos. Han demanat més “claredat” al Govern a l’hora d’explicar les mesures, que creuen que generen confusió.