Colau es compromet a utilizar el superàvit contra els efectes de la crisi

Portarà la modificació pressupostària a la comissió d'Economia d'aquest dimecres

El regidor de Pressupostos de Barcelona, Jordi Martí, ha assegurat que l’Ajuntament utilitzarà el superàvit acumulat de 161 milions d’euros per pal·liar els efectes del coronavirus, a pesar que el Govern central no ha comunicat que ho permeti.

“Ja ens avancem i diem que sí els farem servir quan hàgim de liquidar el pressupost”, ha afirmat Martí en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns al costat del primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collaboni, que ha dit que l’oposició recolza que s’utilitzi el romanent.

Collboni ha explicat que el Govern municipal portarà la proposta de modificació pressupostària a la comissió d’Economia i Hisenda d’aquest dimecres i que preveu un “fons Covid” de 90 milions d’euros per dedicar-lo a l’emergència social i econòmica.

Si s’aprova aquesta proposta, l’aprovació definitiva es preveu pel 24 de juliol: “Vam aconseguir un ampli acord de pressupostos, i volem ser els primers a adaptar-los a la nova realitat, que ha canviat totalment”, ha recordat Collboni.

“Hem parlat amb tots els grups municipals, i és el moment de fer la proposta oficialment a la comissió. Els grups de l’oposició han de fixar la seva posició però estem convençuts que la proposta pot prosperar i per això la presentem”, ha afegit el regidor socialista.

310 MILIONS DE DÈFICIT

L’Ajuntament ha calculat que el dèficit en les arques públiques és de 310 milions d’euros: 243 milions per la baixada d’ingressos i 67,6 en despeses extra per compensar dèficits d’entitats associades, serveis concesionados i inversions extraordinàries pel Covid-19.

Enfront d’aquest dèficit de 310 milions, Martí i Collboni han subratllat que el projecte de modificació pressupostària planteja estalviar fins el 400 milions: “Ens quedarien 90 per a un fons Covid-19. Dedicar-ho a emergència social i econòmica”.

Martí ha detallat que els 400 milions sortirien de: 160 milions de romanent de tresoreria; 60 de l’ús del fons de contingència; 65 en estalvis de l’atur d’execucions, com les obres dels Glòries; 90 en posposar inversions, i 25 per estalvi en despeses “no indispensables”.