Colau destaca la incidència “afortunadament baixa” de positius a les escoles

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha detallat aquest dimarts que l’obertura de les escoles a la capital catalana s’ha fet amb una incidència de la pandèmia del coronavirus “afortunadament baixa” amb 36 casos positius: 17 professionals –tres dels quals en escoles bressol– i 19 alumnes.

Ho ha explicat en una roda de premsa presencial i telemàtica al costat de la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, després de visitar el Casal de Gent Gran Josep Tarradellas de Barcelona, on des d’aquest dimarts i fins dijous es faran cribratges massius per a persones asimptomàtiques veïnes del barri del Raval.

Colau ha precisat que hi ha 963 centres educatius a Barcelona entre públics, privats i concertats amb més de 317.000 alumnes matriculats, xifra que ha contrastat amb el nombre de casos positius “baix” després de la vacances d’estiu.

A més, l’alcaldessa ha afegit que hi ha 69 professors, 78 alumnes i cinc grups de convivència confinats “preventivament”.

Respecte a les escoles bressol, Colau ha ressaltat que els 102 centres de la ciutat –que són competència municipal– han obert “sense incidències” i tan sols tres professionals han donat positiu per covid-19.