Colau demana que el projecte d’ampliació de l’aeroport “es descarti definitivament”

L'alcaldessa de Barcelona critica les "baralles" entre governs i diu que l'acord "sempre ha previst malmetre la Ricarda"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat que el projecte d’ampliació de l’aeroport “es descarti definitivament” perquè és “un despropòsit” en un moment d’emergència climàtica. Després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, hagi dit que encara queden 20 dies per intentar reprendre l’acord d’inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar la infraestructura, Colau ha dit que els comuns sempre han estat en contra del projecte, que suposa “negacionisme climàtic” i anar “en la direcció contrària” d’una economia verda i sostenible. L’alcaldessa ha criticat les “baralles” entre els governs català i espanyol perquè “el projecte d’AENA i el que es va acordar amb la Generalitat sempre ha previst malmetre la Ricarda”.

“Per això nosaltres sempre hi hem estat en contra, i demanem que es descarti definitivament”, ha dit Colau, que dijous va visitar el paratge natural amb la vicepresidenta espanyola, Yolanda Díaz, i l’alcalde del Prat.