Colau demana a Sánchez que aturi tots els desnonaments de famílies vulnerables

Denuncia que s'estigui fent fora de casa persones en situació precària en plenes restriccions de mobilitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant que s’aturin tots els desnonaments de famílies vulnerables. En concret, li reclama que ampliï els supòsits de la moratòria actual per incloure les persones en situació més precària, prenent d’exemple la treva hivernal que aplica França.

“El que és inacceptable és que les mesures restrictives per motius sanitaris acabin agreujant la situació de la gent vulnerable”, ha indicat en la seva missiva, on remarca que entre el 5 i el 23 d’octubre, la unitat antidesnonaments de l’Ajuntament ha rebut avís de 232 desnonaments de persones en situació precària.

“La situació sobrepassa el que podem fer els ajuntaments amb els nostres recursos i competències”, ha alertat Colau, que considera “encara més incomprensible” que es mantinguin els desnonaments en un context de gran augment de contagis i de noves restriccions de mobilitat.

Colau ha subratllat que des de l’Ajuntament han acompanyat totes les mesures de les autoritats sanitàries, però ara cal que aquestes s’acompanyin de mesures “complementàries de caràcter social”.