Colau defensa que Barcelona està preparada per entrar a la fase 1 i demana prudència

L'alcaldessa celebra que el 80% dels comerços ja hagin obert

L’alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que Barcelona i la seva àrea metropolitana estan preparades per entrar a la fase 1 del desconfinament. En declaracions a Betevé, Colau ha avisat però que per continuar avançant cal prudència i anar “pas a pas”. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que continuï seguint les recomanacions, mantenint la distància de seguretat i fent servir mascaretes quan calgui. D’altra banda, Colau ha celebrat que aquest dilluns amb l’inici de la fase 0 avançada ja hagin obert el 80% de comerços de la ciutat i ha afegit que “hi havia moltes ganes de tornar al petit comerç de barri”. Govern i Ajuntament han acordat proposar al govern espanyol que a partir de dilluns que ve es passi a la fase 1.

Colau ha subratllat que amb el pas a la fase 1 hi ha mesures importants com la reobertura de terrasses i la possibilitat de fer reunions amb fins a 10 persones. De fet, segons l’alcaldessa, el retrobament amb familiars i amics és de les coses que els ciutadans tenen més ganes de fer després d’un “dur confinament”.

“Volem seguir avançant. Per això també recordem que cal prudència, anar pas a pas, seguir recomanacions i protocols de seguretat, mantenir distàncies i fer servir mascaretes quan calgui”, ha afegit per després recordar que “gràcies al comportament de la ciutadania hi ha una evolució positiva” de la pandèmia.