Colau confia que el pla de Rodalies suposi un punt d’inflexió i no més promeses

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest divendres que hi ha un context realista amb finançament i pressupost que ha de possibilitar que el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 del Govern central suposi un punt d’inflexió i no pas “més promeses” com les que ha assegurat que han viscut durant més de 10 anys a la Sagrera.

Així ho ha dit aquest divendres a la Sagrera de Barcelona en l’acte de presentació del projecte, en el qual es preveu invertir 6.346 milions d’euros durant la propera dècada.

En la presentació han participat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera.

Colau ha sostingut que veu amb optimisme la possibilitat que es marqui aquest punt d’inflexió i ha advertit que caldrà “estar vigilants i ser exigents” perquè aquesta vegada ho sigui de debò.

Ha sostingut que els veïns dels barris de l’entorn de la Sagrera han tingut molta paciència perquè han estat molts anys vivint al costat d’una “ferida urbanística” i ha assegurat que comparteix l’escepticisme amb les obres.

Colau ha dit que a la ciutat metropolitana hi ha tres grans qüestions pendents per reforçar una alternativa de mobilitat col·lectiva, de qualitat i digna: el Pla de Rodalies, amb el node de la Sagrera; la L9 i el tramvia.

“És indigne el que fa anys que veiem en la mobilitat metropolitana, amb totes aquestes promeses incomplides al llarg dels anys sobre inversions en Rodalies. És indigne veure com la gent treballadora, la que principalment utilitza el transport públic, hagi d’aguantar el que hem vist en Rodalies al llarg dels anys”, ha afegit.

L’alcaldessa de Barcelona ha assenyalat que hi ha intervencions concretes que no costen tants diners i es poden fer a curt termini, com ampliar les vies de Sants i l’andana de l’estació d’Arc de Triomf.