Clicks de Playmobil, Lego i art contemporani en un Poble Espanyol adaptat a la covid-19

Cal reserva prèvia online i les exposicions tenen un aforament limitat a 60 i 120 persones

Una nena amb mascareta assenyala un dels diorames amb clicks de Playmobil, al Poble Espanyol. ACN

El Poble Espanyol ha reconvertit enguany la tradicional Fira de Clicks de Playmobil i Lego en dues exposicions amb aforament limitat a 60 i 120 persones per adaptar-se a la normativa contra la covid-19.

En total, 22 diorames de gran format amb 50.000 peces de Playmobil i 500.000 de Lego que fan les delícies de petits i grans amb minucioses recreacions de Lapònia, Pirates del Carib, el fons marí, l’apocalipsi, Star Wars, Ninjago City o l’època romana. De retruc, els visitants poden accedir al Museu Fran Daurel –amb obres clau de l’art contemporani de Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Tàpies o Miquel Barceló- i a la instal·lació audiovisual Fiesta. Les entrades s’han d’adquirir de manera anticipada a través del web del Poble Espanyol.

“En aquests moments hem de ser àgils a l’hora de prendre decisions i adaptar-nos a la situació de pandèmia”, ha reconegut el director del Poble Espanyol, Anton Vidal, que ha precisat que la Fira de Clicks i Lego anava acompanyada habitualment d’un mercat de compravenda de figures, tallers infantils, photocall, activitats musicals i restauració ambulant. “Hem hagut de prescindir de tot i deixar-ho en tres exposicions: Lego, Playmobil i art contemporani al Museu Fran Daurel, un dels grans desconeguts de Barcelona”, ha continuat Vidal.

De fet, s’ha habilitat un recorregut interior per poder accedir a les tres exposicions –i també a l’espai audiovisual Fiesta (on es projecta un audiovisual en forma de mapping amb les principals festes populars com els Sanfermines, la Setmana Santa, la Tomatina o la Patum)-, mentre que la resta del recinte està tancat. Per tant, no hi ha oferta de bars i restaurants ni està oberta cap de les botigues del Poble Espanyol. A banda, només es pot entrar si s’ha reservat prèviament l’entrada per Internet, tot i que també es pot fer des del mateix recinte gràcies a un codi QR.

Exposicions de Clicks i Lego fins al 22 de novembre

“Hem adaptat tot el procés de venda d’entrades online per així poder aconseguir la traçabilitat del visitant i donar hores per a les exposicions”, ha assenyalat el director del Poble Espanyol, que xifra en unes 20 les persones que estan treballant en la gestió de les cues i controlant les sales (80 seria el nombre de treballadors en un dia d’obertura normal). En paral·lel, Vidal defensa la idoneïtat del Poble Espanyol en l’època actual de restriccions de mobilitat en cap de setmana.

“Som un lloc tranquil, a l’aire lliure, sense cotxes i amb grans espais per a tota la família”, ha enumerat el director del Poble Espanyol, que juntament amb els museus són dels pocs equipaments oberts a la capital catalana. La doble exposició de Clicks de Playmobil i Lego estarà en marxa els dos propers caps de setmana de novembre (14-15 i 21-22), d’11 a 19 hores, i amb entrades a un preu de 6 euros (7, si es compren el mateix dia de la visita). Un cop feta la compra, cal reservar hora per a cada un dels dos espais d’exposició.