Cau un 48,5% el nombre de passatgers del metro de Barcelona durant el mes de febrer

La xarxa d'autobusos de la capital catalana perd un 44,4% dels usuaris

El metro de Barcelona va transportar 18,2 milions de viatgers durant el mes de febrer, un 48,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Segons les últimes dades provisionals publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la xifra d’usuaris al metro acumula dotze mesos consecutius a la baixa, coincidint amb la crisi de la covid-19. De la mateixa manera, la xarxa d’autobusos de la capital catalana va transportar 10,6 milions de passatgers durant el mes de febrer, un 44,4% menys en comparació al segon mes de l’any passat. Pel que fa al transport per autobús a tot Catalunya, el nombre d’usuaris al febrer es va situar en els 15 milions, un 43,5% menys en termes interanuals.
Al conjunt de l’Estat, l’afluència al metro es va reduir un 49,7%, sent Màlaga i València les ciutats que van registrar els descensos més accentuats (-61% en els dos casos). Barcelona és la segona ciutat on menys es va reduir la demanda, només superada per Bilbao (-42,2%).

Pel que fa al transport per autobús, novament València (-60,7%) i Màlaga (-55,1%) presenten les caigudes més accentuades, mentre que Barcelona és la segona ciutat de l’Estat on menys es redueix el nombre de passatgers.

Quant a les dades de Catalunya, la xarxa d’autobusos va reduir un 43,5% el nombre d’usuaris al febrer, una caiguda inferior a la mitjana espanyola (-47,1%). Les Illes Canàries (-34,9%) i el País Basc (-39,7%) van registrar les caigudes menys accentuades, mentre que el País Valencià (-58,1%) i Múrcia (-59,5%) van reduir considerablement el volum de passatgers.

Transport interurbà a l’Estat

Al conjunt de l’Estat, la xarxa d’autobusos interurbans va transportar 31,1 milions de passatgers al febrer, un 49,8% menys respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al ferrocarril, la xifra de viatgers va superar els 25,6 milions, un 52,7% menys en termes interanuals, mentre que el nombre de passatgers en avions –comptant únicament els viatges dins el territori espanyol- va arribar als 680.000, un 77,1% menys en termes interanuals.