Catalunya vol ampliar l’interval de les dosis fins a les vuit setmanes

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha explicat que la Conselleria de Salut ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat en la qual proposen fer un estudi poblacional per avaluar l’ampliació de l’interval de les dosis de la vacuna fins a les vuit setmanes.

Ho ha dit aquest dimarts en una roda de premsa al costat de la sub-directora general de Promoció de Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, en la qual ha insistit que es posen a disposició de l’executiu central per fer aquest estudi utilitzant “els mateixos arguments” del ministeri.

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, va aprovar fa una setmana mantenir l’interval de dosis en 21 dies de diferència entre la primera i la segona en el cas de Pfizer i de 28 dies en el de Moderna.

En aquest sentit, Argimon ha demanat més concreció a l’hora de prendre decisions: “Quan la ministra diu que les comunitats han votat l’espaiament entre dosis del vaccí, m’agradaria que en donessin els arguments”.

El secretari ha defensat que retre comptes és explicar el perquè de les decisions: “Tot això va d’evidències científiques, hem d’explicar a la ciutadania el perquè”.